Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?
Hoofdmenu > Top 10 meest gestelde vragen >  4. Welke bagageregels gelden voor mijn reis?
4. Welke bagageregels gelden voor mijn reis?

Antwoord
Bagageregels verschillen per luchtvaartmaatschappij en kunt u vinden op de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Bagage

Over het algemeen gelden de volgende regels:

Algemene Bagageregels Economy Class 
Reist u Economy Class dan mag u per persoon 1 stuks bagage van maximaal 20 kilo inchecken. Een aantal luchtvaartmaatschappijen hanteren echter afwijkende bagageregels.

Algemene Bagageregels Business Class
Reist u Business Class dan is de algemene regel dat u 1 stuks bagage van maximaal 30 kilo per persoon mag inchecken. Een aantal luchtvaartmaatschappijen hanteren echter afwijkende bagageregels.

Graag verzoeken wij u de website van uw luchtvaartmaatschappij te raadplegen voor de actuele bagageregels. Bij twijfel kunt u telefonisch contact met ons Contact Center opnemen via 0900 1502  45 ct p/m of mailen naar info@worldticketcenter.nl.

Wanneer u een ticket met binnenlandse vluchten heeft geboekt, willen wij u erop wijzen dat er voor deze vluchten eveneens afwijkende bagagevrijdom voorwaarden gelden. Voor de exacte voorwaarden en tarieven verwijzen wij u wederom naar de website van de luchtvaartmaatschappij.  

Bagage Verenigde Staten, Canada en Mexico 
Voor de Verenigde Staten, Canada en Mexico gelden afwijkende bagageregels. Onlangs is de maximale toegestane bagage naar deze landen teruggebracht. 

Reist u Economy Class vanuit Europa naar de Verenigde Staten, Canada of Mexico, dan mag u per persoon 1 stuk bagage van maximaal 23 kilo meenemen. Indien u een tweede stuk bagage wilt meenemen, gelden er per luchtvaartmaatschappij afwijkende voorwaarden en tarieven. Voor de exacte voorwaarden en tarieven, verwijzen wij u naar de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt.

Reist u Business of First Class vanuit Europa naar de Verenigde Staten, Canada of Mexico, dan mag u gratis 2 stuks bagage per persoon meenemen. Voor binnenlandse vluchten gelden afwijkende voorwaarden. Hiervoor verwijzen wij u naar de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt.

Wanneer u een ticket met binnenlandse vluchten heeft geboekt, willen wij u erop wijzen dat er voor deze vluchten eveneens afwijkende bagagevrijdom voorwaarden gelden. Op binnenlandse vluchten wordt doorgaans geen bagagevrijdom meer gehanteerd, waardoor u dient te betalen voor elk stuk bagage dat u wilt inchecken. Voor de exacte voorwaarden en tarieven verwijzen wij u naar de website van de luchtvaartmaatschappij.

Bij twijfel kunt u contact opnemen met ons Contact Center via T:0900-1502 45 ct p/m of E: info@worldticketcenter.nl.  

World Ticket Center kan niet aansprakelijk worden gesteld voor afwijkende bagageregels. Passagiers zijn te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het informeren naar de meest recente bagageregels van luchtvaartmaatschappijen.

Handbagage
U mag in het vliegtuig 1 stuk handbagage meenemen van in de regel maximaal 55x35x25 cm en met een maximaal gewicht van circa 5 kg. Afmeting en gewicht kunnen echter afwijken per luchtvaartmaatschappij.

Indien er een vlucht geboekt is waarbij er op de route een overstap plaatsvindt naar een ander toestel, dan wordt bagage "doorgelabeld" naar de eindbestemming mits dit dezelfde luchtvaartmaatschappij betreft. Het is raadzaam om dit bij het inchecken voor de eerste vlucht te verifiëren. Voor reizen vanuit Europa met een overstap in de VS ligt dit anders. Bij aankomst op het eerste vliegveld in Amerika dient de bagage afgehaald en de douane gepasseerd te worden, waarna u deze weer opnieuw moet inchecken voor de vervolgvlucht binnen de VS. Als u zeker wilt weten hoeveel bagage u mee mag nemen, kunt u het beste contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij.

Afwijkende bagage regels KLM
Voor nieuwe KLM reserveringen binnen Europa geboekt op of vanaf 1 oktober 2014 is het meenemen van ruimbagage op Europese KLM vluchten een betaalde keuzemogelijkheid voor alle passagiers (exclusief uitzonderingen) die in Economy Class reizen. Heeft u vlucht een Air France (AF) of CityJet (WX) vluchtnummer maar wordt deze door KLM uitgevoerd, ook dan gelden de voorwaarden van het nieuwe Europese KLM bagagebeleid.

Het KLM handbagage beleid blijft ongewijzigd.

Let op: voor KLM reserveringen binnen Europa geboekt in de periode tot en met 30 september 2014, geldt dat u gratis ruimbagage mag meenemen, mits u lid bent of wordt van het KLM Flying Blue programma en uw frequent flyer nummer voor inchecken doorgeeft.

Uitzonderingen
De volgende groepen worden vrijgesteld van betaling voor het eerste mee te nemen bagagestuk:
- Silver, Gold of Platinum Flying Blue-deelnemer*
- SkyTeam Elite en Elite Plus deelnemers
- Gecontracteerde corporate klanten
- BlueBiz deelnemers
- Zeelieden en missionarissen kunnen ongewijzigd 2 stuks ruimbagage meenemen
- Passagiers reizend met een full flex ticket in Y & B klasse
- Passagiers reizend naar Georgië, Italië, de Oekraïne, Rusland of Wit-Rusland
Kinderen jonger dan 2 jaar kunnen ongewijzigd 1 stuk ruimbagage van maximaal 10 kg meenemen

Landen
Wilt u weten of het nieuwe ruimbagagebeleid van KLM ook voor uw Europese reisbestemming van toepassing is? Bekijk hier de volledige lijst.

Voor intercontinentale KLM vluchten kunt u 1 koffer kosteloos blijven inchecken, ook wanneer u binnen Europa (met overstap) vliegt als onderdeel van uw intercontinentale reis.

Word lid van het KLM Flying Blue programma
*Wilt u tegen een gereduceerd tarief ruimbagage mee blijven nemen? Dan adviseren wij u om lid te worden van het KLM Flying Blue programma! Naast het feit dat u als Ivory lid tegen gereduceerd tarief uw bagage kunt meenemen, profiteert u daarnaast van nog meer voordelen.

Word nu direct lid en ontdek het KLM Flying Blue Programma

Indien u KLM Flying Blue member bent, vergeet dan niet om voor vertrek via de KLM website uw ruimbagage tegen gereduceerd tarief (Ivory leden) bij te boeken. Alle overige leden (Silver, Gold, Platinum) mogen kosteloos ruimbagage meenemen mits zij voor inchecken hun KLM Flying Blue nummer doorgeven.

Bagagekosten eerste bagagestuk (1x 23 kilo) KLM Ivory leden:
- € 7.50 per enkele reis, wanneer u deze vooraf reserveert via de KLM website
- € 30 per enkele reis, wanneer u deze op de luchthaven reserveert

Bagagekosten eerste bagagestuk (1x 23 kilo) niet KLM leden:
- € 15.00 per enkele reis, wanneer u deze vooraf reserveert via de KLM website
- € 30 per enkele reis, wanneer u deze op de luchthaven reserveert

Wilt u extra bagagestukken meenemen is dit mogelijk tegen gereduceerde tarieven.