Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?
Hoofdmenu > Visum voor Amerika >  Nieuwe regels voor visum/ESTA Amerika
Nieuwe regels voor visum/ESTA Amerika

Antwoord
Per 12 januari 2009 zijn alle reizigers onder het Visa Waiver Programma (waaronder ook Nederland en België) verplicht een elektronische reistoestemming (ESTA) te verkrijgen voordat zij aan boord kunnen gaan van een vliegtuig of schip naar de Verenigde Staten. Klik hier om naar de website te gaan waar u deze reistoestemming/visum dient aan te vragen.

De reistoestemming dient minimaal 72 uur voor vertrek naar de USA aangevraagd te worden. Zonder reistoestemming wordt u niet toegelaten aan boord van het vliegtuig. 
Wij adviseren u dit gelijk aan te vragen bij het boeken van uw reis.

Bij het aanvragen van een Elektronisch Systeem voor Travel Authorization (ESTA) betaalt u per 8 september 2010 een vergoeding van 14 dollar per persoon. Dit bedrag moet worden voldaan per creditcard bij de aanvraag van een ESTA (of de vernieuwing ervan, vanwege verloop van uw paspoort) op: https://esta.cbp.dhs.gov

Het ESTA-systeem accepteert op dit moment alleen de volgende creditcards om de 14 dollar mee te betalen:

  • Mastercard
  • Visa
  • American Express
  • Discover

ESTA aanvragen kunnen worden ingediend op elk moment vóór de reis. Is uw aanvraag eenmaal goedgekeurd, dan zijn de vergunningen geldig voor meerdere binnenkomsten in de VS voor maximaal twee jaar of tot het paspoort van de aanvrager verloopt.

Klanten die in het bezit zijn van een ESTA voor 8 september 2010 hoeven de 14 dollar pas te betalen op het moment dat ze een nieuwe ESTA aanvragen, omdat hun paspoort verloopt of omdat de geldigheidsduur van hun huidige ESTA (2 jaar) is verlopen.